Pages

woensdag 11 november 2009

vdab en planning

Het is weer zover. Nu ik dacht dat de cursus mooi verder kon ingeplanned worden hebben we nu opnieuw een situatie waarbij we geen week op voorhand van iets weten.
Je hebt dus als cursist geen vooruitzicht op welke dagen je moet aanwezig zijn en welke niet, wat uiteraard het onmogelijk maakt om privé dingen te regelen, je administratie bij allerlei diensten in orde te brengen, laat staan dat je interimjobs zou kunnen doen.
Momenteel krijgen we voor morgen en overmorgen een planning (die ik een maand terug heb uitgeprint gekregen) en verder moeten we het maar raden.
Vanaf maandag staat mijn persoonlijke kalender dus vol met vraagtekens; probeer maar eens langst te gaan bij de belastingen of boodschappen te doen voor bejaarde familieleden die je hulp nodig hebben wanneer je zelfs niet kan zeggen welke dagen je wel of niet naar de cursus moet.

De cursus groentensoep maken hier in Tuinslagem is bijgevolg een soort gevangenis, waar je wel stipt op tijd moet zijn (iets waar ze nogal steng op toezien aangezien het gemakkelijk te controlleren valt) en liefst nooit ongewettigd afwezig bent (een gewettigde afwezigheid moet danook met net iets te veel papierwerk worden in orde gebracht). Langst hun kant speelt de planning echter geen rol blijkbaar. Je kan werklozen in hun ogen toch laten opdraven wanneer je daar zin in hebt, werklozen hoeven nooit naar de tandarts, hebben geen papierwerk, moeten nooit privé iets regelen en hebben al helemaal geen nood aan ontspanning of daguitstapjes. Ze moeten altijd klaar staan om te compenseren voor de totale inabiliteit om te plannen vanwege de vdab-docenten.

De klachten die we overmaakten aan hogerop hieromtrend zijn blijkbaar totaal voor niets geweest, want na het gebabbel en gezever zitten we nog altijd met dezelfde rotsituatie.

0 reacties:

Een reactie posten