Pages

dinsdag 3 november 2009

I've got the look...

De werklozen-look is iets waar vooral mannen de laatste maanden meer en meer in terug te vinden zijn. Wanneer je ontslagen wordt na jaren dienst, je een ontslagpremie krijgt en bovendien in een arbeidsmarkt terecht komt waar er geen zak goed werk te vinden valt, dan ga je na een tijd later opstaan. Na een tijd ga je bij dat late opstaan ook vergeten je te scheren, of in mijn geval vergeet je het niet echt, maar laat je het achterwege omwille van een defect scheerapparaat. Een nieuwe kopen is niet meeteen een optie wanneer je 600 euro in het rood staat.
Dan maar met de scheermesjes die hier nog her en der verspreid liggen, al is er dan altijd het gevaar dat je lui in de spiegel kijkt, in slechte verlichting (omdat de helft van de lampen stuk zijn) en dan per ongeluk (of iets minder per ongeluk) in je gezicht snijdt of door je polsen gaat.
Waarom niet denk je dan. Nog een werkloze bij die bloedend uit zijn badkamer wordt gehaald.

Na een poos ga je er uitzien als een pornoster uit einde jaren Zevenig; een versleten jasje, schoenen van een paar jaar oud en een Carl-Huybrechts-op-een-slechte-ochtend smoel.
Zo sta je dan in het vakbondskantoor, aan te schuiven tussen mensen die nog niet doorhebben dat ze zich arm bellen met hun gsm en soortgenoten die hun haar al weken niet hebben gewassen.
Nochtans zijn de echte basis verzorgingsproducten niet zo duur. Je moet er dan wel voor over hebben om weken naar zoiets als bijvoorbeeld appelsienen te ruiken natuurlijk, al ga je na een tijd gewoon onverschillig worden voor alles dat op dure zeken en shamoos lijkt.

Aangezien er meer en meer werklozen bijkomen, denk ik dat deze tak van de economie nog zeer barre tijden te wachten staat.

0 reacties:

Een reactie posten