Pages

vrijdag 4 mei 2012

zonder C4 de laan uit

In mijn carrière ben ik al vaak een bende krapuul tegen gekomen, meestal droegen ze een das en waren ze enkel geïnteresseerd in kortetermijnswinst.
Mijn ex-baas is volledig zo iemand.  Het profiel van de gierige ondernemer, die geen risico's durft nemen, bang is van investeringen en vooral elke maand geld wil zin binnen rollen zonder daar meer voor te doen dan wachten op een bestelbon.
Het kan dan ook niet verbazen dat dit soort schorem (dat jammer genoeg ook een zaak mag beginnen in dit land) zonder enige verantwoordelijkheidszin de boeken van zijn zaak neerlegt en de werknemers volledig in de kou laat staan.

Let er als werknemer op dat je altijd, wat ze ook dreigen of beweren, je C4 krijgt bij je ontslag.  Of op z'n minst de papieren die je moet krijgen.  Ik denk hierbij aan vakantie-attesten, de C4 zelf en eventuele afrekeningen, afgetekende papieren ook van het materiaal dat je af hebt moeten geven (auto's, laptop, gsm...).

Zonder deze dingen heb je niets in handen, kan je niet gaan stempelen en heeft je ex-baas eigenlijk een kom-gratis-van-je-schuldberg-weg kaart.  Dien ook onmiddellijk een schuldvordering in (al dan niet via de vakbond)

0 reacties:

Een reactie posten