Pages

vrijdag 14 juni 2013

dopdop forum - Waar werklozen elkaar kunnen helpen

Willen werklozen elkaar wel helpen?
Na een viertal maanden online is het dopdop-forum (http://dopdop.be/forum ) niet echt een success.

Een paar maanden terug lanceerde deze website, met bijbehordend forum.  Sindsdien zijn er een handjevol acties geweest om werklozen te laten posten, er was ook een facebook en twitter vermelding hier en daar.
Maar zonder budget en zonder echte marketing-ervaring is het niet makkelijk om volk te krijgen.

Een van de leden begon vervolgens te zeuren dat we niet werden door Google geindexeerd (los van de technische rommel hierachter, die waarschijnlijk zonder budget niet echt kon worden opgelost). De bedoeling was voornamelijk een soort in-crowd effect te creëren, waarbij de werklozen elkaar mond-aan-mond reclame makende, op de hoogte brachten van deze site.
Maar ook daar faalt het... de mensen (zo'n stuk of 20 intussen) die ik hierover aansprak (zelfs op het vakbondskantoor en bij de outplacement) waren zelfs meestal totaal niet geïnteresseerd om sociaal te doen tegen andere werklozen, laat staan elkaar te helpen.

Moeten we stoppen met dit forum?  Kan het beter? Kent er iemand een manier om hier meer mensen met het juiste profiel naar toe te krijgen?
Of was dit forum van bij de opzet een zeer slecht idee? (Alles was vrijwillig en gratis, dus geen reclame, noch betaalde admins, niks...)

Alle suggesties welkom, ikzelf en de administrator (we werken samen hieraan) zijn nu aan het twijfelen, vooral de zure opmerkingen van een van de leden liet ons inzien dat er misschien gewoon geen mensen zijn die hier echt gebruik van willen maken.  Nochtans is er VEEL nood aan informatie en onderling overleg denken we.
Reacties welkom!

---

2014 ; note: Het dopforum werd wegens gebrek aan interesse stopgezet.

0 reacties:

Een reactie posten