Pages

woensdag 25 maart 2015

Raad voor de raadgevers - deel 3


3: De-open-deur-intrapper


De derde soort raadgevers zijn de ergste van allemaal: de-open-deur-intrapper.
Dit soort raadgevers heeft zelfs niet het denkvermogen om hun raad aan een werkloze meer te laten zijn dan wat ze gisteren op het nieuws hebben gezien, ze hebben al helemaal geen empathie en zijn meestal dan nog dikke zageventen ook.

Een open-deur-intrapper gaat een werkloze aanraden om bijvoorbeeld bij een bekend bedrijf XYZ te gaan kijken naar werk, wanneer er net een reportage was over de arbeidsmarkt waar men bedrijf XYZ in de verf zette.
Wat de open-deur-intrapper dan vertelt met de attitude van iemand die net het warm water heeft uitgevonden.

Het irritante aan zulke mensen is vooral het betuttelend omgaan met werklozen, net alsof die zelf al niet lang (meestal vele weken of maanden voor de open-deur-intrapper zelf) aan bedrijf XYZ heeft gedacht of er de nodige info heeft over ingewonnen.

Denken deze mensen ècht dat ze origineel of slim zijn door bijvoorbeeld dingen te zeggen als: “Hebde al bij de Mcdonald’s of de Colruyt gaan horen? Want die schijnen altijd volk aan te nemen hoor.”
JA meneer of mevrouw de open-deur-intrapper:  èlke werkloze die van geen hout pijlen meer weet te maken heeft na een tijd wel deze bedrijven aangeschreven (om vervolgens geen antwoord te krijgen wanneer ze niet in de perfecte doelgroep thuishoren). Dus nee, dat soort raad hou je beter voor jezelf.

Conclusie:

Beste raadgevers, betweters, "goeie-tijd" mensen, open-deur-intrappers en super-positivo’s… misschien moten jullie zelf eerst een jaar werkloos zijn en in de ECHTE arbeidsmarkt hebben moeite gedaan om aan een job te geraken, vooraleer je je als goede raad vermomde zelfverheerlijking op een werkloze loslaat.
Het is demoraliserend, irritant en puur tijdverlies voor iedereen.
Hou gewoon je bek of kom met iets nuttigs af.

Nuttige dingen als een vacature die vrijkomt bij een interessante firma waar de raadgever contacten heeft, liefst zelfs nog voor de vacature online komt (dàn help je echt en kan je zelfs je ego nog strelen ook!).
Of goede raad naar een opleiding toe waar de werkloze nog niet eens het bestaan van af wist.
Er zijn zo veel nuttige raadgevingen te bedenken… maar stop met de bullshit. 

Een werkloze heeft het allemaal al gehoord, tot vervelens toe!


0 reacties:

Een reactie posten