Pages

maandag 13 september 2010

telewerken anno 2010

Er zijn zo van die bedrijven waar je dan een perfect sollicitatiegesprek mee hebt, maar waar je dan merkt dat ze eigenlijk niet echt nadenken over wat ze doen.

Ik ging vandaag naar het bedrijf "HopTel" om te luisteren naar wat de baas zoal te vertellen had over een aangeboden job. Blijkt dat HopTel zo'n dik uur rijden (2 uur met de trein!) verwijderd was van mij thuis.

Aangezien ze zelf hun core-business hebben gemaakt van het remote-werken als oplossing bieden aan klanten, dacht ik dat het geen probleem zou zijn om hier enige flexibiliteit te zien gebeuren.
Zo kan je tijd besparen, het mileu een beetje helpen en vooral enorm veel efficienter werken van thuis uit,... of toch voor een paar dagen in de week (want enig contact met collega's blijft gewenst).

Wat bleek? HopTel (zelf een provider van de meest geavanceerde IP-diensten) werkt zelf nog op kantoor met een analoge centrale. Waardoor iedereen ter plekke in Huppeldepup aanwezig moet zijn om zijn/haar werk te kunnen verrichten. Totaal belachelijk in deze tijd. Zeker wanneer je over het hele land en ver daarbuiten wil rekruteren!
Men zou via IP-telephonie en met de nodige eenvoudige technische middelen in heel Europa naar mensen kunnen gaan zoeken, men zou zelfs makkelijker aan geschikt volk geraken.

Maar helaas, HopTel bleek een van die firma's te zijn (zoals zovelen) die aan het "Vlaamse kruidenierkes-syndroom" lijden... niet willen, durven investeren of vooruit denken, niet willen weten van iets nieuws, maar vooral voortploeteren in de natte klei waar ze zijn ontstaan. (Waarschijnlijk omdat de baas er achter de hoek woont). Dezelfde bedrijven die waarschijnlijk bij de vdab gaan klagen dat ze geen 'geschikt' personeel vinden. (geschikt personeel is tegenwoordig: hoog IQ, maar ook niet tè hoog, anders krijgen de bazen schrik, eigen wagen, bruttoloon van 1400 kei cool vinden en perfect 4-talig zijn en liefst 3 bachelors op zak, humoristisch, spontaan, open, discreet, cool, hip, mooi gekleed, knap, sexy, sociaal, politiek-correct en vooral extreem flexibel en als het even kan ook vrijgezel -zodat je niet piept over het werken op onmogelijke uren-). 
Nuja,... eens gaan horen kon geen kwaad,... zo weet ik weer dat telewerken in België zo dood is als wat (geen wonder dat er elke dag 250km file staat van allemaal mensen die voor bedrijven werken die hun eigen werknemers vooral tussen 9 en 5 bij hen op kantoor willen hebben rondlopen).

1 reacties:

Ben Th zei

Check George Carlin wat IQ betreft.

Een reactie posten