Pages

maandag 23 maart 2009

Besparen (deel 10) - Frisdrank

Veel mensen drinken thuis vaak sloten Coca-Cola of andere frisdrank.
Deze zijn meestal vrij duur (1.56 EUR per fles Cola).

Ik zelf ben de jongste jaren een beetje afgestapt van het drinken van drankjes met bubbels (behalve champagne natuurlijk:) maar af en toe heb je toch zin in een frisse cola of limonade.
Zeker met de zomer in het vooruitzicht gaat de consumptie van deze drankjes zeker de hoogte in. Ik heb alleen, zoals vele werklozen, geen zin om al te veel geld uit te geven aan die flessen, en vooral die supermarkten waar ze je allerlei zaken opdringen onder de tonen van hun speciaal daartoe gefabriceerde muzak.

Soda-club is een goede oplossing hiervoor. Het laat me toe om snel een fles frisdrank te voorschijn te halen wanneer er bezoek is, zonder naar de winkel te moeten. Tegen een gemiddelde prijs van 0.45 Euro per 1,5 liter, met minder afval en minder vervoerskosten.

Een eenmalige uitgave van een 65 euro geeft je een starter-box met de basis soda-club machine, een fles gas en enkele stroopflesjes.
Het concept is eenvoudig; zonder elektriciteit (de machine werkt puur mechanisch) kan je de plastic herbruikbare flessen kraantjeswater voorzien van prik, en een stroop om er limonade, cola of zelfs energiedrank van te maken.
De kostprijs van een fles frisdrank gaat op deze manier fors naar beneden, bovendien is het basismateriaal kraantjeswater, wat uiteraard zeer goedkoop is.

Ik gebruik het Soda Club systeem al een paar maanden en het enige nadeel dat ik kan bedenken is het ruilsysteem voor de flessen gas. Wanneer deze leeg is moet je naar een winkel deze gaan omruilen (je geeft hiervoor een 20 EUR pand).
Maar zelfs dit kleine nadeel weegt niet op tegen het continu aanvoeren van flessen cola, cola light of red bull, al naargelang de voorkeur van je bezoekers. Gewoon een hoop stroopflesjes in huis halen en je bent er vanaf voor een paar weken tot maanden.
De smaak valt nauwelijks te onderscheiden de echte frisdranken. Mijn favoriete mixen zijn bloedappelsien-limonade en de Redbull versie (zomaar even 5 keer goedkoper dan het echte, maar even lekker).
Het mooiste is ook dat je geen plastic flessen meer moet weggooien (bespaart ook weer kosten op de vuilniszakken uiteraard).

Alles over deze groen, goedkope manier van besparen kan je vinden op de internationale Soda-Club website, of op de Belgische Sodaclub website.

0 reacties:

Een reactie posten