Pages

maandag 9 maart 2009

Laat je haar groeien

Lang haar hebben is een absolute must voor al wie werkloos is.
Man of vrouw, jong of oud, autochtoon of allochtoon: allemaal zouden we ons haar lang moeten laten groeien. Liefst tot over de schouders.

Een haartooi die meteen aantoont dat je hip, trendy en werkloos bent is op zich al "cool", maar er zijn ook tal van voordelen aan verbonden die niet meteen opvallen.

Zo zijn trendy frisuren een vorm van zelfexpressie waarbij je meteen een zeker charisma uitstraalt bij allerlei instanties. Zeg nu eerlijk, niets is zo 'bon ton' en van een speelse sexy nonchalance getuigend, dan lang haar dragen op een info-ochtend bij de VdAB. Het is eens iets anders dan snorren, nektapijten, omgekeerd gedragen petjes en doorlopende wenkbrauwen nietwaar?

Bijkomend voordeel voor werklozen is dat je hiermee al gauw 10 euro of meer uitspaart aan een kappersbezoek (afhankelijk van je huidige coiffure kan dit bedrag flink oplopen, vooral emo-kids doen hiermee een gouden zaak).

Nog een voordeel is dat je je hierbij meteen onderscheid van de kortharige werkloze die niet dezelfde durf, uitstraling en karakter lijkt te bezitten voor potentiële werkgevers. Perceptie is alles op dat punt.

Let echter wel op.
Je moet deze lange haren wel op tijd wassen. Dit kost iets meer shampoo dan bij de kortere haarsnit, maar is zeker de investering waard aangezien je je dan ook meteen boven de langharige werklozen positioneert die hun haren nièt wassen (en hippies, die vanzelfsprekend ook lang haar hebben maar hun persoon, noch hun haren, voldoende aandacht geven qua hygiëne. Bijkomend voordeel is wel dat deze mensen niet vaak als concurrenten opdagen bij sollicitaties omwille van de hun typerende gemakzucht).

Lange haren zijn ook een niet mis te verstaan statussymbool naar de toekomstige werkgever toe.
Tegelijk kan je langharig voorkomen meteen een soort barometer zijn om onverdraagzame en slechte werkgevers op te sporen.
Wanneer er iemand van een selectiebureau of HR afdeling een zure opmerking geeft over het feit dat je haren vooraan in lokken over je gezicht hangen, moet er bij de werkloze meteen een lampje gaan branden dat deze werkgever ook over andere dingen zal zitten mekkeren.
Het is een indicatie van een niet bijdetijds bedrijf waar nog oude normen en waarden heersen. Het soort firma's waar men met een rode balpen in de borstzak rondloopt of mensen gaat berispen over hun kleding, of nog erger bureau-hygiëne.

Niets dan voordelen dus dat lange haar en het mooiste van al is dat je er niets speciaals voor moet kunnen of doen: haar groeit vanzelf en is geheel gratis.

Veel geluk dus met het laten groeien van de haren aan alle werklozen!

0 reacties:

Een reactie posten