Pages

donderdag 19 februari 2009

track jezelf

De excellente site zealog laat je toe om op een zeer eenvoudige manier dingen te tracken. Van je gewicht, over uren slaap per nacht, tot de calorieƫn die je verbruikt.
Een mooie bezigheid om 's ochtends allerlei data over jezelf in te geven en te vergelijken met anderen. Zo kan ik bijvoorbeeld zien dat ik deze week al goed door heb gewerkt aan een aantal kleinere projecten die zijn blijven liggen toen ik werkte. Nu heb ik de tijd daar mee verder te doen zonder continue mijn gedachten te verplaatsten naar werk-gerelateerde onzin.
Ik besef nu pas wat voor onzinnige producten en diensten men overal maakt. Met hun "project-managers" en "product-specialists" met hun in piekjes gestylde haarsnit, h&m hemdjes en zwierderige nep-personality. De mensen die alles en altijd in orde brengen vanuit meetingrooms met witte borden en projectoren, maar uiteindelijk enkel maar een excell-sheet in hun mailbox willen met de cijfers die ze vooropgesteld.
Nu doe ik nuttigere dingen, (en dan doel ik niet op google earth walvissen volgen:) dingen die misschien voor de maatschappij niks waard zijn, maar die me terug plezier geven van te leven.

0 reacties:

Een reactie posten